Vízesésnél

Miután elég sok évet megéltem már, és tapasztaltam azt, hogy a munka mellett szüksége van az embernek a pihenésre, a feltöltődésre, úgy határoztunk párommal, hogy jó kapcsolatunk megőrzése miatt is és a pihenés érdekében is, havi rendszerességgel el fogunk menni hosszabb-rövidebb túrákra, kikapcsolódásra.

Hogy hová tervezzük ezeket a kirándulásokat sok mindentől függ, több dolog tudja befolyásolni. Az első és legfontosabb az adott évszak, na és természetesen az időjárás. Az is fontos szempont, hogy mennyi időt szánunk a kikapcsolódásra, hiszen ez lehet egy napos, hosszú hétvégés, akár egy hetes pihenés is.

A tavasz első hónapjaiban azt beszéltük meg, hogy inkább egy napos kirándulásokat szervezünk akár közvetlen környékünkön, de akár lakóhelyünktől távolabb lévő szép természeti környezetben, mivel ezekben a hónapokban éled a természet, lomboznak, zöldülnek a fák, nyílnak a kora tavaszi lágyszárú, védett növények. Ezek mindegyike elkápráztatja az emberi szemet, mert gyönyörű a látványuk.

Utolsó kirándulásunkat Lillafüredre szerveztük, ahol a kisvasutat is igénybe véve beutaztuk a terület erdőségét, megcsodáltuk az éledő természetet és az egyedülálló vízesést, ami a völgy egyik legszebb természeti képződménye, látványossága.

A vízesés felé sétálva semmihez nem hasonlítható látvány tárult a szemünk elé. A több méter magas vízesés csodálatosan zuhan alá a mélybe. Természetesen fényképet is készítettünk az iphone telefonom segítségével, hogy emlékként tudjuk megőrizni a csodálatos nap eseményeit. Hazafelé indulva még egy utolsó képet szerettem volna készíteni, de már nem tudtam, mert a telefon kamerája elromlott. Elérkezett az ideje az iphone javítás igénybe vételére.

Szerencsére lehetőség volt szervízfutár igénybe vételére, így nem kellett személyesen elvinni a hibás készüléket, ami nagyon megkönnyítette a javítást.