Nem csak eredményes és hatékony, hanem még közkedvelt is

Én nem olyan régen, körülbelül öt éve jutottam el oda, hogy már elegendő félretett pénzem volt hogy saját céget alapítsak, és bizony szinte azonnal ki is léptem az akkori munkahelyemről, hiszen nem hogy nem élveztem ott a munkát, hanem minden egyes nap kényszerként éltem meg hogy be kell mennem a kollégáim közé és meg kell kezdenem az aznapi feladataimat. Én világ életemben szerettem volna egy építőipari cég tulajdonosa lenni, de egy ilyen vállalkozás alapításához tudjuk jól, hogy nem csak affinitás és tudás, hanem bizony tetemes anyagi forrás is szükséges. Amikor azonban ezt mind összeszedtem, és megalapítottam a cégemet rájöttem, hogy a sok jóbarát és mindenki aki egészen az alapításig arról biztosított hogy mellettem áll és segít, eltűnt, és magam maradtam jó néhány feladat ellátására, ami nem csak szakmai hiányosságok tekintetében állított nehézségek elé, hanem bizony idő és energia tekintetébe is, hiszen egyedül nem bírtam minden egyes feladatot megoldani sajnos.

Éppen ezért én már a kezdetekkor külső szakértő csapatok segítségét kértem bizonyos feladatok ellátásában. Akkor még fogalmam sem volt, hogy igazság szerint a sikeremet alapozom meg ezzel, és bár azóta már számtalanszor kellett szolgáltatót váltanom, a tendencia megmaradt, bizonyos tevékenységeket és feladatokat csak külső szakértő csapatok segítségével látunk el a vállalat életén belül. Ilyen például a munkavédelem is, ami számomra nagyon fontos. Nem csak azért mert tetemes büntetést és bírságot lehet összeszedni azzal hogy ha valaki nem a jogszabályoknak megfelelő munkavédelmi rendszer üzemeltetését végzi, hanem bizony azért is, mert ebben a tevékenységi körben nagyon fontos a megbízható védelem.

Éppen ezért a munkavédelmi oktatás is nagy hangsúlyt kap a vállalaton belül. Most már az activesafety csapatával dolgozunk együtt, és azt kell mondjam, hogy a kollégák sorra áradoznak arról, hogy ez a cég merőben másképp tartja a munkavédelmi oktatás óráit. Nem csak hogy nem unalmasak a foglalkozások, de valóban hasznos dolgokat tanulnak meg, ami egy-egy nem várt esemény vagy baleset bekövetkeztekor iszonyatosan nagy segítséget tud nyújtani nem csak az ő, de az egész cég számára. Nekem pedig ettől nem kell több, tudom, hogy jó kezekben van a vállalkozásom, és hogy jó munkavédelem és biztos rendszer került kiépítésre a működés tekintetében.